Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Η αέναη αλλαγή των ποιοτήτων της ενέργειας (Μέρος 1ο)

Από το μαλακό στο σκληρό από το ευθύ στο κυκλικό. Από το κινητό στο ακύμαντο

H αρχή του ταξιδιού μας περιλαμβάνει τοπία που δεν μοιάζουν πολύ με εκείνα που βλέπαμε μέχρι τώρα. Τα τοπία αυτά είναι ενεργειακά. Eικόνες από μέρη όπου ο σκληρός βράχος, μοιάζει ακίνητος και δέρνεται από το αεικίνητο υγρό στοιχείο. Που το τεράστιο δέντρο, δεμένο με την δύναμη της γης, δείχνει να παίρνει απ΄αυτήν, ησυχία και σταθερότητα. Εικόνες από την απαλότητα και την ευπλαστότητα των συννέφων, τις πτήσεις των πουλιών, ανάμεσα στα ρεύματα του αέρα...     

Ήχους οξείς, ήχους απαλούς, ήχους συνεχείς, λεπτούς, ρευστούς, κομματιαστούς, μακρινούς, κοντυνούς... Κάθε ένας απ΄αυτούς περιέχει διαφορετική ποσότητα ενέργειας και αυτή η διαφορά ποιοτήτων είναι απέραντη. Όσο κανείς παρατηρεί, τόσο διευρύνεται η γκάμα των ποιοτήτων αυτών. Η συνειδητότητά μας είναι ένα άμετρο μέτρο που ανταποκρίνεται στις εκάστοτε δυνατότητες μας. Όσο εισχωρούμε στον χώρο του πραγματικού, τόσο το πραγματικό διευρύνεται. Δεν ξέρω αν θα ανακαλύψουμε ποτέ το αν διευρύνουμε εμείς τον χώρο με την αντίληψή μας ή ήταν ανέκαθεν μεγάλος και εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε λόγω της στενότητας της μέχρι εκείνης της στιγμής κατανόησης μας. Δεν έχει όμως σημασία. Όταν θα αρχίσουμε να παρατηρούμε τις αλλαγές των πεδίων θα ανακαλύψουμε και το χαλί που υπάρχει κάτω απ΄αυτά τα πεδία. 
Όπως οι ήχοι που έρχονται από την σιωπή και καταλήγουν σ΄αυτήν, έτσι και όλα τα φαινόμενα ξεκινούν από τον ακύμαντο κόσμο και καταλήγουν σ΄αυτόν.
Kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου