Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Η ενέργεια ως ποιότητα (Μέρος 3ο)

 Όταν αρχίσουμε να παρατηρούμε τις σχέσεις που δημιουργούμε θα αντιληφθούμε σύντομα πόσο πολύ σημαντικοί είμαστε. Η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται όχι μόνον από τα καυσαέρια και τους ρύπους των βιομηχανιών αλλά και από την ποιότητα των συναισθημάτων μας και από το πόσο ελαφροί ή βαριοί νιώθουμε.  Σε ποιά ποιότητα κυμάνθηκε το σύνολο των σκέψεών μας σήμερα; Και τα τελευταία χρόνια; Πως ξυπνάμε το πρωί;
   Παρατηρούμε τον εαυτό μας καθώς εκφράζεται; Είναι πολύ φανερό αρκεί να δώσουμε προσοχή. Τότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε καθαρότερα  την λεγόμενη ατμόσφαιρα που επικρατεί όταν μπαίνουμε κάπου ή όταν εκφραζόμαστε. Παρατηρώντας π.χ. μία αρνητική σκέψη που επαναλαμβάνεται στο νου μας κατά την διάρκεια της ημέρας θα αισθανθούμε ενόχληση. Αν αυτό συνεχίσει και είμαστε αρκετά προσεκτικοί θα καταφέρουμε να ελέγξουμε την έκφρασή της πολύ σύντομα. Αργότερα θα αναπτύξουμε μία τέτοια ταχύτητα που θα αναγνωρίζουμε ακόμα και την πρόθεσή μας να σκεφθούμε με τον συγκεκριμένο τρόπο για κάποιο ζήτημα και θα αναχαιτίζουμε την πρόθεσή μας εν τη γέννηση της.

   Ο καινούργιος κόσμος που θα αναδυθεί από τον νου που θα τείνει στην ησυχία θα είναι ένας γαλήνια χαρούμενος και απλός νους. Έχοντας χώρο να αναπνεύσει θα είναι οξύς και επικοινωνιακός. Θα παρατηρεί και θα επισημαίνει. Θα δημιουργεί, απαλλαγμένος από σκέψεις σκουπίδια και θα μπορεί να σκεφθεί με αρμονία και ησυχία. Και οι σχέσεις του με τους γύρω του διαρκώς θα καλυτερεύουν.
Kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου