Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Η πράξη δημιουργεί ενέργεια (Μέρος 1ο)

Τι είναι εκείνο άραγε πως μας απομυζά την περισσότερη ενέργεια; Φέρτε στον νου σας κάποια καθημερινή επιδίωξή σας. Σκέφτεστε π.χ. να φτιάξετε ένα φαγητό ή να πλύνετε το αυτοκίνητό σας. Πηγαίνετε στον χώρο και ανακαλύπτετε ότι κάτι απ΄αυτά που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε την εργασία σας λείπει. Αρχίζετε λοιπόν και σκέπτεστε αν μπορείτε να πάτε να το αγοράσετε. Μέχρι εδώ καλά. Το κατάστημα όμως που χρειάζεστε είναι μακριά και σεις δεν είχατε υπολογίσει και την διαδρομή σ΄αυτήν την δουλειά. Δεν έχετε καμία διάθεση να βγείτε από το σπίτι για πολλούς λόγους αλλά μένετε με το ανικανοποίητο του ανθρώπου που φαντάστηκε κάτι και δεν το ολοκλήρωσε.
Όλη μας η ζωή είναι γεμάτη από παρόμοια συμβάντα. Για κάποιο λόγο σταματάμε και δεν ολοκληρώνουμε εκείνο που βάλαμε στον νου μας. Ρίχτε μια ματιά γύρω σας και γρήγορα θα βρείτε  ανθρώπους που κάτι ξεκίνησαν να ονειρεύονται και που για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο τα παράτησαν. Με αποτέλεσμα να φαίνονται κουρασμένοι και απογοητευμένοι. Που πήγε η ενέργειά τους; Σε ποιό σημείο της διαδρομής τους χάθηκε; 
Θυμάστε κάποιες περιπτώσεις που βρισκόσαστε σε μία δραστηριότητα και κάτι προέκυψε αλλά εσείς αντί να φοβηθείτε ή να θυμώσετε, αποφασίσατε να συνεχίσετε να προσπαθείτε παρά τις αντιξοότητες; Φέρτε στο νου σας την ικανοποίηση που πήρατε και το πόσο ζωντανοί νιώθατε. Αυτό είναι.
Kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου