Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η μεταμόρφωση (Μέρος 2ο)

    Όλοι οι πολιτισμοί περιλαμβάνουν στις γραφές τους το σπέρμα της εξέλιξης μας σαν είδος. Μέσα από δοξασίες, παραμύθια, ήθη και έθιμα, θαύματα αλλά και άλλους τρόπους, κρατούσαν πάντοτε μέρος της συνείδησης μας, προσανατολισμένο προς την τελική μεταμόρφωσή μας. Το θέμα είναι πως για να αντιληφθούμε την ύπαρξη της συνέχειας μέσα από ένα άλλο “σχήμα”, χρειάζεται να έχουμε κάποιο ποσοστό ενέργειας που θα μας επιτρέψει την αλλαγή. Και αυτό δεν το έχουμε. Χωμένοι μέσα στις υπνωτιστικές μας συνήθειες, δεν έχουμε κουράγιο να σηκώσουμε κεφάλι. Η συνεχής ενημέρωση μας κατατροπώνει. Μας αποσυντονίζει. Μας κρατά συνεχώς απασχολημένους. Έχουμε την ενημέρωση από την μία και διεξόδους διαφυγής από την άλλη.  Είμαστε περικυκλωμένοι και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Δυστυχώς πιστεύουμε στον από μηχανής θεό, ο οποίος θα μας σώσει, τελευταία στιγμή από όλα τα κακά που μας συμβαίνουν. Το θέμα είναι όμως ότι μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τον εαυτό μας. Και ο καθένας μας ξεχωριστά.

Η πνευματική τεμπελιά που μας μαστίζει, είναι εκείνο που πρέπει να δούμε κατάματα και να το πετάξουμε από πάνω μας. Η ανθρωπότητα χρειάζεται να ενηλικιωθεί. Ενηλικιώνομαι σημαίνει, είμαι υπεύθυνος για τις πράξεις μου. Γι αυτό που είμαι και γι αυτό που κάνω. Κάθε στιγμή. 
Αν δεν πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας, σε όλο και περισσότερους τομείς, κάθε ημέρα, η ζωή μας θα συνεχίζει να κυβερνιέται από άλλους οι οποίοι θα αποφασίζουν για τον θάνατό μας, ερήμην μας!
Kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου