Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Πως βλέπω όταν κοιτώ κάτι; (Μέρος 4ο)

Τα κενά που αφήνουμε να δημιουργηθούν επιτρέπουν στο πνεύμα να αναπνεύσει και μαζί με αυτό να επανεξετάσει αυτά που έχει να μοιραστεί αλλά και τον τρόπο που θα τα μοιραστεί. Αποσπάμε σιγά σιγά την ύπαρξη μας από την άλλοτε παντοδυναμία της σκέψης μας. Της επιτρέπουμε να ταξιδέψει μέσω των εκάστοτε γεγονότων και συμβάντων, να συντονιστεί με άλλες μορφές ζωής και ύπαρξης και μέσω αυτής της επαφής να γεννηθούν καινούργιες μορφές σχέσεων και ζωής.
 Το ξύπνημα της συνείδησής μας, απαιτεί κατάθεση ενέργειας εκ μέρους μας. Τίποτε  δεν είναι ευκολότερο από το να κυλίσει κάποιος στις συνήθειές του και τίποτε δεν φαντάζει πιο δύσκολο από το να ξεκινήσουμε να παρατηρούμε όσο το δυνατόν περισσότερο την συνεχή αλλαγή των γεγονότων, χωρίς να τα εγκλωβίζουμε μέσα στις επιθυμίες μας σχετικά με αυτά. Χρειάζεται από μέρους μας να αντιληφθούμε το τεράστιο τέλμα που έχουμε πέσει σαν ανθρωπότητα ώστε να εξοικονομήσουμε την αρχική ενέργεια και να ξεκινήσουμε τον καινούργιο δρόμο.
Αν κανείς κοιτάξει γύρω του με καθαρότητα θα διαπιστώσει ότι όπου και αν γυρίσει το βλέμμα του θα δει διαμάχες, πολέμους, καταστροφές, κατασπατάληση του γήινου πλούτου, αγωνία, μοναξιά, δουλεμπόριο, ναρκωτικά, φτώχια, επιδημικές αρρώστιες κ.ά. ΄Ολα, κατασκευάσματα του ανθρώπινου νου στην προσπάθειά του να κυριαρχήσει πάνω σ΄αυτόν τον πλανήτη. 

 Χρειαζόμαστε κάποια αγνότητα στο βλέμμα για να παρατηρήσουμε αυτό που συμβαίνει. Αν έχουμε γίνει κυνικοί δεν θα τα καταφέρουμε. Ο κυνισμός μας κάνει να βλέπουμε δήθεν την πραγματικότητα χωρίς φτιασίδια επισημαίνοντας σε όλους ότι έτσι όπως είναι η κατάσταση δεν γίνεται ν αλλάξει. Αυτό μας αφαιρεί, εντέχνως, κάθε είδους ενέργεια που χωρίς αυτήν καμιά αλλαγή δεν είναι εφικτή. Χρειάζεται να μπορούμε ακόμη να συν πονάμε, να αντιλαμβανόμαστε την δινή μας θέση και να μην κοιμόμαστε ήσυχοι, μέχρις ότου αρχίσουμε το ταξίδι μας προς την ένωσή μας με το ευρύτερο μας σώμα και μαζί με αυτό την σταδιακή ανάρρωσή μας από την μακρόχρονη αρρώστια της απομόνωσης.
Kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου