Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Το κέντρο (Μέρος 3ο)

Όσο αφήνουμε τον εαυτό μας στον πεπαλαιωμένο αυτόματο πιλότο, ο κόσμος θα συνεχίσει να λειτουργεί με την “παρουσία” μας απενεργοποιημένη. Οι πόλεμοι, οι διαμάχες, οι καταστροφές θα συνεχίζονται μέχρι τον αφανισμό μας. 
Στους Δελφούς, ως γνωστόν, υπάρχει η επιγραφή “γνώθι σαυτόν”, δηλαδή το να γνωρίζεις τον εαυτό σου. Το να αναγνωρίζεις το κέντρο σου. Σ΄ αυτόν τον ιερό χώρο, υπάρχει και ένα πολύ γνωστό άγαλμα, ο Ηνίοχος. Ο Ηνίοχος είναι αυτός που κρατά τα ηνία του εαυτού του. Που είναι κύριος τους. Ο γαλήνιος και καθαρός νους που κρατά σε αρμονία τις δυνάμεις του και τις κατευθύνει, έχοντας την θέληση, την κρίση και την καθαρή ματιά. “Γνώθι σ΄αυτόν” είναι η μετατόπιση από τον ασυνείδητο νου στην εν-συνείδητη ζωή. Στον έλεγχο των ηνίων της ύπαρξής.

Απ΄όπου κι αν παρατηρήσουμε τον κόσμο, από όποια γωνία, από όποια προοπτική, όταν διατηρούμε καθαρό το κέντρο μας, ο κόσμος μας μιλά με όλους τους τρόπους. Με χαρά, με χρώματα, με ήχους, με απέραντη ομορφιά και τρυφερότητα. Μα πάνω απ΄όλα μας χαρίζει το σημαντικότερο αγαθό. Την επιστροφή μας στον κόσμο. Την εγκατάστασή μας στην διάσταση του πραγματικού.
Kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου