Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Η παραχώρηση της δύναμης μας (Μέρος 2ο)

 Πολλοί από εμάς ίσως είχαν την τύχη να νιώσουν στην παιδική τους ηλικία  εκείνη την αδιανόητη χαρά της ζωής. Την αίσθηση ήσυχης παντοδυναμίας. Αυτή η δύναμη δεν μοιάζει με καμία άλλη.  Σε ωθεί να είσαι. Το τι κάνεις και τι επιδιώκεις γίνεται δευτερεύον. Πρωτεύον είναι το πως είσαι απέναντι σε όλα. Και ακριβώς εκεί χρειάζεται να κατανοήσουμε πως δεν είμαστε απέναντι αλλά σε σχέση με όλα. Η δύναμη αλλάζει την ποιότητα των σχέσεων μας. Χωρίς προσπάθεια και αγώνα. Η όλη προσοχή βρίσκεται στο σημείο της αποδυνάμωσης των επιθυμιών.
Οι επιθυμίες μας είναι οι τεράστιες, καθημερινές μας ενεργειακές μας τρύπες. Όσο και αν προσπαθούμε, όσο και να αγωνιζόμαστε, αν δεν κατανοήσουμε πως ο έλεγχος της ζωής μας είναι κάτι που βρίσκεται στην σφαίρα της φαντασίας μας, δεν θα αποκτήσουμε πρόσβαση στο μαγικό βασίλειο της δύναμης μας. 
Μια άλλη τεράστια παραχώρηση δύναμης είναι και η εναποθέτηση της υγείας μας σε εξωτερικούς παράγοντες.

Όσο είμαστε πεπεισμένοι ότι είμαστε αδύναμοι και ως εκ τούτου ανά πάσα στιγμή έρμαια της οποιασδήποτε ασθένειας που μπορεί να μας επιτεθεί, τόσο θα παραχωρούμε την πραγματική μας δύναμη στους ειδικούς εκποιόντας το πολύτιμο χαρακτηριστικό του οργανισμού μας που είναι η αυτο ίαση. Σε αντάλλαγμα μας προσφέρεται η συνεχής ανασφάλεια και η διαβεβαίωση πως δεν θα πάψουμε ποτέ να χρειαζόμαστε βοήθεια από κάπου. Είτε από γιατρούς, είτε από φάρμακα, είτε από ειδικούς στην ψυχή ή στο σώμα.
Kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου