Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Η αγάπη (Μέρος 2ο)

Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για τα διάφορα είδη και επίπεδα αγάπης. Εδώ θα την επικαλεστώ σαν ένα ακόμα σημείο της περιφέρειας του κύκλου των πεποιθήσεων μας σχετικά με το τι είναι πραγματικό το οποίο μας κρατά μακριά από την ουσία του κόσμου η οποία βρίσκεται στο κέντρο του.
 Όχι γιατί περιέχει αρνητικές προθέσεις αλλά για την ασάφεια που την περιβάλλει. Επειδή είναι μία έννοια, μπορεί ο καθένας μας να την ερμηνεύσει μέσα από το διαφορετικό συναισθηματικό και νοητικό σημείο στο οποίο βρίσκεται. Μπορούμε να μιλάμε γι αυτήν αλλά κανείς μας δεν την αντιλαμβάνεται με τον τρόπο του διπλανού του. Μιλάμε για αγάπη αλλά παρ όλα αυτά νιώθουμε μόνοι γιατί δεν καταφέρνουμε να επικοινωνίσουμε πραγματικά μέσω αυτής.
Δεν υπάρχει δρόμος ο οποίος να φέρνει τους ανθρώπους στην κατανόηση της κατάστασης της ένωσης τους με το όλον του Κόσμου. Όσο γοητευτική και αν είναι η αγάπη παραμένει στην σφαίρα των προσδοκιών μας μιας και εμείς που την επικαλούμαστε δεν έχουμε φθάσει στο επίπεδο να αντιληφθούμε την ολότητα που εκφράζει. Έτσι γίνεται για μας μια παγίδα. Και όσο μιλάμε γι αυτήν απομακρυνόμαστε από την ουσία της.


Η αγάπη είναι το συνεκτικό συστατικό του Κόσμου του πραγματικού. Επειδή όμως την χρησιμοποιούμε πολύ στον κόσμο της περιφέρειας όπου βρισκόμαστε, έχει συνδεθεί με ένα σωρό όρους και προϋποθέσεις που την καθιστούν απόμακρη ή ευάλωτη. 
Η αγάπη όπως υπάρχει στον καθημερινό μας κόσμο δεν σχετίζεται με την ουσία όπου διαπνέει το πραγματικό.
Kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου