Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Σχετικά με τις φυλές (Μέρος 1ο )

Η ανθρωπότητα μοιάζει να έχει διασχίσει πολύ δρόμο από τα βάθη της Ιστορίας της μέχρι σήμερα. ΄Εχει δημιουργήσει πολλούς και διαφορετικούς πολιτισμούς. Τα κοινά χαρακτηριστικά της κάθε φυλής, την κατέστησαν μοναδική. Τίποτε δεν υπήρξε σημαντικότερο απ΄αυτήν. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας φυλής την έκαναν να αναπτύσσεται στον χρόνο με ιδιαίτερους τρόπους. Οι άνθρωποι που ανήκαν σε αυτές, ένιωθαν μέσα της ασφάλεια και υπερηφάνεια. Κάθε εκδήλωσή της ήταν μέρος της εκδήλωσης της ψυχής τους. Μοιραζόταν μέσω της φυλής τους τις ειρηνικές ημέρες με τα τραγούδια, τους χορούς και τις ανταλλαγές προϊόντων όπως και τις δύσκολες ημέρες των πολέμων τους με άλλες φυλές. Σε όλες τις στιγμές τους ένωνε ο κοινός τους στόχος που ήταν να διατηρήσουν τα πολιτιστικά  και τα εδαφικά τους κεκτημένα.
΄Ενα σημαντικό μέρος του διαχωρισμού των διαφόρων φυλών ήταν και ο τρόπος που αντιλαμβάνονταν την προέλευσή τους. ΄Ετσι, γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές ανθρώπων στο να πιστεύουν με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο σε κάποιον γενέθλιο Θεό, έμαθαν να  μιλούν μια ξεχωριστή γλώσσα, να εκφράζουν την χαρά τους και την λύπη τους με διαφορετικούς τρόπους αλλά κυρίως να νιώθουν μοναδικοί και ξεχωριστοί απ όλες τις άλλες φυλές. Την μοναδικότητα αυτή χρειαζόταν να την υπερασπίσουν συχνά με πολέμους είτε επιθετικούς είτε αμυντικούς. Με αυτόν τον τρόπο, φθάσαμε στις αρχές του 21ο αιώνα και τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει καθόλου.  Καθώς γράφω αυτές τις σειρές, δεκάδες πόλεμοι και συρράξεις διεξάγονται σ΄όλη την γη. Μοιάζει με επιδημία ο πόλεμος!

Σήμερα παρόλο που η βόρειος Αμερική ζει σε ευημερία, στέλνει στρατιώτες της σ΄όλο τον κόσμο για να καταπνίξουν αντιδράσεις άλλων λαών- φυλών και πολιτισμών που αντιτίθενται στον τρόπο που εκείνοι αντιλαμβάνονται την πρόοδο. Δεν θα περίμενε κανείς από ένα πλούσιο, πολιτισμικά και οικονομικά λαό, να μπορεί να στρατολογεί ακόμη ανθρώπους. Και όμως συμβαίνει γιατί ακόμη και σήμερα λειτουργούμε με τους όρους και τις προσταγές της φυλής μας. ΄Ετσι μπορεί εύκολα κανείς να μας πείσει ότι κινδυνεύουμε από έναν άλλο λαό, ξένο προς εμάς. Οι κυβερνήσεις των κρατών, κρατούν ζωντανή αυτήν την αντίληψη και την υποβοηθούν με κάθε τρόπο. Ο ισχυρότερος τρόπος είναι η απειλή και ο κίνδυνος απ΄αυτήν. ΄Οσο θα υπάρχει αυτή η αντίληψη τόσο θα διεξάγονται πόλεμοι, κάθε είδους, στον πλανήτη μας και δύσκολα θα καταφέρουμε να ανέβουμε το σκαλοπάτι της συνειδητότητας.
Kalliope

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου