Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Οι αισθήσεις μας

Ο ουρανός παίρνει γλυκές ροζ πουπουλένιες αποχρώσεις στην Δύση. Η θάλασσα, γαλήνια, καθρεφτίζει τα πεύκα του νησιού και τα σύννεφα του  ουρανού.

Κατά την διάρκεια της ζωής μας, μαθαίνουμε το πως να χρησιμοποιούμε τις αισθήσεις μας και τα συναισθήματά μας. Εκπαιδευόμαστε στο πως να βλέπουμε, να ακούμε και να γευόμαστε τον κόσμο μέσα μας και γύρω μας δια μέσου των αισθητηρίων οργάνων μας. Οι αισθήσεις μας είναι Πύλες άμεσης πρόσβασης στο απέραντο βασίλειο του πλανήτη μας και των όσων συμβαίνουν εκεί. Η απόλαυση που μας χαρίζουν οι αισθήσεις μας, είναι διαρκής και εκπληκτική. Επίσης χρησιμεύουν για να μας προστατεύουν από κινδύνους και να μας σώζουν απ΄αυτούς.
Είμαστε εξοπλισμένοι με ένα τέλειο εργαλείο που μας εξασφαλίζει διαρκή επαφή, απόλαυση και προστασία. Οι φυσικές όμως αντιδράσεις που συνοδεύουν τις αισθήσεις μας, είναι μικρής διάρκειας. Αν βρεθούμε π.χ. μπροστά σε ένα δηλητηριώδες φίδι, το σώμα μας θα αντιδράσει γρήγορα δια μέσου των αισθήσεων μας παράγοντας αδρεναλήνη. Το ίδιο θα συμβεί και εάν βρεθούμε μπρος από ένα αμάξι που τρέχει προς τα εμάς. Η δράση της αυτοπροστασίας θα είναι άμεση. Είναι οι σκέψεις μας που μας οδηγούν στην κατάσταση της ανάγκης μας να μην τελειώσει μία αίσθηση ή αντίθετα όταν είναι δυσάρεστη να τελειώσει γρήγορα. ΄Ετσι εμφανίζονται τα συναισθήματα που συνοδεύουν τις αισθήσεις σε συνάρτηση με τις σκέψεις μας γύρω από αυτές.

Εκφράζοντας την ανάγκη μας για διάρκεια, οι σκέψεις μας αρχίζουν να δημιουργούν έναν άλλο κόσμο ο οποίος  απέχει από εκείνον των αισθήσεων μας. Η επιθυμία μας να κρατήσουμε μια ευχάριστη εικόνα ή μια γλυκιά γεύση περισσότερο χρόνο απ΄ότι αυτή διαρκεί φυσικά, μας αποξενώνει από την πραγματικότητα και μας φυλακίζει σιγά σιγά στον σκοτεινό κόσμο της ψευδαίσθησης του ελέγχου. O κόσμος γύρω μας και μέσα μας συνεχίζει το ταξίδι του, ενώ εμείς έχουμε κολλήσει σε κάποιο συναίσθημα. 
Kalliope

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου