Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Υπάρχουν εκατομμύρια τρόποι να σχετιστούμε

Είμαστε συνεχώς απασχολημένοι. Και όσο θα συμβαίνει αυτό, θα μπορεί ο καθένας να ενεργεί για λογαριασμό μας. Ας φανταστούμε την μισοσκότεινη σπηλιά του Πλατωνικού μύθου για να καταλάβουμε το ότι είμαστε κλεισμένοι στο άνδρο των σκέψεων μας και δεν φανταζόμαστε την ύπαρξη ενός άλλου τρόπου να βιώνουμε την ζωή μας. Γενιές και γενιές ανθρώπων ήλθαν εδώ και έζησαν όλη τους την ζωή κλεισμένοι σε έναν χώρο που τους φάνταζε αληθινός αλλά που στην πραγματικότητα απείχε πολύ απ΄αυτόν. Και την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι πάντοτε εκμεταλλεύονταν αυτή την ύπνωση και αποφάσιζαν για  όλους μας. Οι συνεχείς πόλεμοι, η διαρκής  χειραγώγηση των αδύναμων κορμών της κοινωνίας και ο περιορισμός της πρόσβασης στις προαιώνιες αλήθειες οδηγούσε πάντοτε την ανθρωπότητα στον περιορισμό της πνευματικής της εξέλιξης.
Ο “έξω” από το νου μας κόσμος, είναι  απέραντος. Κάθε φορά που ξεφεύγουμε από την ύπνωσή μας και περνάμε στην χωρίς σύνορα “άλλη” πλευρά, αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε η “άλλη” πλευρά. Απλώς δεν το γνωρίζαμε. Υπάρχουν εκατομμύρια τρόποι να σχετιστούμε. Εξαρτάται από το πόσο σιωπηλοί είμαστε εσωτερικά ώστε να ακούσουμε και να περάσουμε στο φως της σύνδεσης μας με το Όλον.

Κάθε φορά που αφηνόμαστε και  είμαστε παρόντες σε οποιοδήποτε συμβάν, ανοίγουμε μια πόρτα για να μπει το φως του Όλου στην ζωή μας. ΄Οσο περισσότερο σχετιζόμαστε με τον κόσμο γύρω μας, τόσο αυτός θα τρυπά το κέλυφος του όστρακου που βρισκόμαστε. Κάποια στιγμή το μέσα και το έξω θα ενωθούν και η σκέψη δεν θα λειτουργεί πλέον δεσμευτικά. Κατόπιν, βάζοντας την στην υπηρεσία μας, εκείνη θα μας υπηρετεί για τους πρακτικούς μας σκοπούς και θα σιωπά όταν δεν την χρειαζόμαστε.
Kalliope

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου