Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Σχετικά με τις φυλές (Μέρος 2ο)

Αυτό που χρειάζεται να κατανοήσουμε είναι ότι το επόμενο βήμα δεν μπορούμε να το κάνουμε ως φυλή ή θρησκευτική ομάδα ούτε καν σαν πολιτισμική ενότητα. Δεν μπορούμε επίσης να το κάνουμε στα πλαίσια μιας οποιασδήποτε ομάδας. Αν και το ζητούμενο είναι να κατανοηθεί ο βαθύς μας σύνδεσμος με ότι υπάρχει, αυτήν την κατανόηση δεν μπορούμε να την πετύχουμε χρησιμοποιώντας  παλαιότερους τρόπους προσέγγισης κάποιου γεγονότος. Την σύνδεσή μας θα την νιώσουμε μόνον αφαιρώντας κάθε τι το οποίο ήταν μέχρι χθες καταγεγραμμένο μέσα μας σαν διαφορετικό.
΄Εχοντας μάθει να λειτουργούμε ασυνείδητα για τα πιο σπουδαία πράγματα που μας αφορούν, χρειάζεται μεγάλη  προσοχή  για να αντιληφθούμε το ΄Ολον που μας ενώνει. Αυτήν την προσοχή μπορούμε να την αντλήσουμε μόνον μέσα από την ενεργοποίηση του διαρκούς γεγονότος της ύπαρξής μας. Οποιαδήποτε ταύτιση μας με κάποιου είδους ομάδα περιέχει κάποια νοητική προσκόλληση και δημιουργεί έναν τοίχο στην αντίληψη της Ενότητας. Η αποχή μας από οποιαδήποτε μορφή ομαδοποίησης των ιδεών θα μας ενεργοποιήσει τον δεσμό μας με όλους και όλα. Αυτό χρειάζεται να κατανοηθεί γιατί συχνά προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια καινούργια βάση για την ζωή μας, καταφεύγουμε στην παλιά μέθοδο των ομάδων (φυλών) που μας υποστηρίζουν στην προσπάθειά μας. Δεν είναι κακές οι ομάδες αν διαπνέονται από ενωτικό πνεύμα προς το υπόλοιπο σώμα του πλανήτη και εάν επιτρέπουν στον καθένα να προχωρήσει με ελευθερία στο προσωπικό ταξίδι της αυτογνωσίας του. Αυτό όμως απαιτεί μεγάλη εγρήγορση εκ μέρους μας.

Την περισσότερη δουλειά χρειάζεται να την κάνει κάθε ένας από εμάς, μόνος του. Να μην αναθέτουμε πια σε κανέναν την ευθύνη της ζωής μας. Οπότε και να μην ευθύνεται κανείς άλλος εκτός από εμάς για την ολοκλήρωσή της. Kalliope

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου