Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Από την κατανόηση στην μεταμόρφωση (Μέρος 2ο)

Η καινούργια Εδέμ είναι απέραντη και για να την πλησιάσει κάποιος χρειάζεται όλο το σώμα της ύπαρξης του. Τις αισθήσεις του, την ενσυναίσθηση του, το ένστικτο του, και τον καθαρό χωρίς περιορισμούς νου του.
Η συν-αίσθηση των πάντων γύρω μας δημιουργεί μια παγκόσμια γλώσσα που συνοδεύει την σύνδεσή μας. ΄Ολα τα όντα στην νέα Εδέμ μιλούν την γλώσσα όλων, όπως συμβαίνει στα παραμύθια.
 Αν δεν τον οραματιστούμε αυτόν τον καινούργιο κόσμο δεν θα μπορέσουμε να τον προσεγγίζουμε καθημερινά. Αν οι καρδιές μας δεν αρχίσουν να κτυπούν για μια καλύτερη ζωή, όλα τα βιβλία και οι θεωρίες του κόσμου δεν αρκούν για να μας μετακινήσουν από την βολική δυστυχία μας. Αν οι δάσκαλοι δεν διδάξουν τα μικρά παιδιά να παρατηρούν το μεγαλείο της ζωής. Όταν σταματήσουν να τα εκπαιδεύουν μόνο νοητικά και τα βοηθήσουν να εμβαθύνουν στο κάθε τι με την προσοχή που του αρμόζει, τότε θα μπορέσουμε να ελπίσουμε σε μια υγειή ανθρωπότητα. 

Τα παιδιά είναι οι φύλακες της καινούργιας Εδέμ. Χρειάζεται να τους δώσουμε την στοιχειώδη εκπαίδευση και αυτά θα καταλάβουν που οδηγεί ο δρόμος. Κανένας νέος δεν θέλει να συνεχίσει να επενδύει σ΄ έναν κόσμο που καταρρέει. Μόνο οι ενήλικες τον υποστηρίζουν γιατί είναι πολύ βολική η νέκρωση των συν - αισθήσεων τους και η γήινη προετοιμασία από τον γήινο στον αιώνιο ύπνο!
Kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου