Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Η αγάπη (Μέρος 3ο)

Η αγάπη εκδηλώνεται μέσω των πράξεων.  Όταν σχετιζόμαστε με τα γεγονότα το κάνουμε μέσω της αγάπης. Αυτή η σχέση που συντελείται, περιέχει πραγματικότητα, δηλαδή άμεση και χωρίς παρελθόν επικοινωνία.  Δεν μοιάζει με καμία άλλη και δεν περιέχει εγωπάθεια.  Είναι καινούργια. Είναι  φρέσκια, χαρούμενη και ανάλαφρη. Κάθε φορά που κάποιος σχετίζεται δια μέσου της αγάπης με το περιβάλλον του ή με κάποιον άλλο άνθρωπο, δημιουργεί ένα κέντρο πραγματικότητας. Απ΄αυτό το κέντρο φωτίζει όλος ο γύρω του χώρος. Έτσι, δημιουργείται ένα κέντρο δύναμης της αγάπης που επηρεάζει όλο και περισσότερο τους ανθρώπους αλλά και το περιβάλλον τους. Καθώς αυτό το κέντρο διευρύνεται, κατανοούμε πως στην ουσία, είμαστε απολύτως υπεύθυνοι για τον τρόπο που σχετιζόμαστε. 
Η αγάπη είναι μία κατάσταση που χαραχτηρίζει τον άνθρωπο που κάνει το ταξίδι του προς το κέντρο των γεγονότων και σταδιακά γίνεται το συστατικό της όρασης του. Ενσωματώνεται επάνω του σαν εσωτερική πυξίδα και τροποποιεί όλες τις πράξεις του.

Στον κόσμο του πραγματικού, η αγάπη συμπλέει με την ταπεινότητα και την αρμονία. Η επιδίωξη της αγάπης είναι ανώφελη. Εμφανίζεται μόνον όταν ξυπνήσουμε από τον εγωιστικό ύπνο μας και αρχίσουμε να σχετιζόμαστε.
Όπως για την μητέρα το παιδί της είναι κομμάτι της ύπαρξής της και το περιβάλλει με την προσοχή της έτσι γι αυτόν που σχετίζεται το πραγματικό γίνεται το εσωτερικό τοπίο του μέσα από το οποίο αναβλύζει καθαρή και κρυστάλλινη η αγάπη.
Kalliopi 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου